betonlook of betoncire

Betonlook / betoncire met Industriële bakstenen

Naast hout, koper en marmer zien we nu ook steeds vaker beton in het interieur. Het ruwe materiaal, dat vroeger vooral gebruikt werd in pakhuizen en fabrieken, heeft een industriële uitstraling. Beton oogt neutraal, robuust en geeft een ruimte een stoer tintje. In eerste instantie denk je misschien dat beton een ruimte kil en ongezellig maakt, maar wij laten je zien dat beton juist heel mooi en stijlvol kan zijn!

Combineer met een oude industriële bakstenen muur

Het allerbeste komt industriële beton tot zijn recht naast een oude industriele bakstenen muur. Dit beeld kan iedereen zich wel voor de geest halen, maar helaas weinig het in hun huis. StonePress maakt deze industriële bakstenen muren voor in uw huis of bedrijf. Een oude industriële bakstenen muur in uw nieuwe huis, wie wil dat nou niet.

Beton in je interieur

Ons hart gaat sneller kloppen van mooie interieurs met pure materialen. Daarom zijn we enorme fan van de betontrend. Het materiaal geeft een kamer meteen een ruwe en stoere uitstraling. Vooral in de keuken of badkamer staat een betonnen vloer, muur of plafond erg mooi. Speciaal voor vochtige ruimtes, zoals een badkamer, bestaat er een waterdichte stuc die perfect past bij deze trend. Bijkomstig voordeel: met een betonnen muur in de badkamer is tegels poetsen verleden tijd! Ook in de keuken is de betontrend populair.

Wist je dat behang weer helemaal terug is van weggeweest? Designer Piet Boon heeft een mooie behangcollectie ontworpen, geïnspireerd op zijn favoriete materiaal: beton. De patronen uit de collectie lijken net op een echte betonwand.

Combineer betonlook met warme materialen

Ben je bang dat je huis een kille, sombere uitstraling krijgt? Door het toevoegen van de juiste materialen kun je dit voorkomen. Combineer beton bijvoorbeeld met natuurlijke materialen, zoals een houten vloer of stoel. Hierdoor geef je een ruimte meteen meer warmte en gezelligheid. Ook een wollen vloerkleed of gebreide kussens voegen sfeer en warmte aan je huis toe. Of wat denk je van een felle accentkleur, zoals een gele hanglamp?

Betonnen meubels en accessoires

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Je hoeft niet meteen voor een complete betonnen muur of vloer te kiezen; met een paar mooie meubels of accessoires kun je ook een stoere betonlook creëren. Serax heeft mooie producten ontworpen waarbij gebruik is gemaakt van zowel afgewerkt als rauw beton.

wandenmaken

Comments are closed.