Industriële bakstenen muren

De oude industriële bakstenen muur!

Zulke muren passen perfect in een oud pand met hoge plafonds in combinatie met strak gestucte wanden. Wij zijn er echt gek van en kunnen niet genoeg krijgen van mooie foto’s met bakstenen muren.

Tegenwoordig zie je deze trend steeds meer in restaurants, bars, kantoren en winkels, maar ook in huis geeft het een gave, rauwe en industriële sfeer. Het voegt karakter toe, maar moet natuurlijk wel bij de rest passen.

Oude panden zijn vaak opgebouwd met bakstenen en als je de stuclaag die erop zit weghaalt, krijg je de originele bakstenen muur weer te zien. Vaak blijven er resten van gips en verf achter en is de muur niet helemaal strak. Dit is juist het effect dat je wilt creëren.

Industriële bakstenen muren van StonePress

StonePress is een bedrijf die oude industriële bakstenen muren maken. Deze maken zij op maat voor u in uw huis of bedrijf. StonePress heeft een eigen methode ontwikkeld, waarmee zij een oude industriële bakstenen wand maken. De bakstenen die zij maken zijn slechts 4 a 5 mm dik wat veel voordelen heeft. Daarnaast kleuren zij de stenen naar uw wens, zodat u een oude bakstenen muur precies naar uw wens kunt krijgen. Meer wit? meer kalk? meer rood? meer scheuren? meer structuur op de steen? Alles is mogelijk.

 

Bakstenen muur plaatsen

Nieuwbouwwoningen zijn tegenwoordig voorzien van stevige betonnen muren. Maar je zou ervoor kunnen kiezen, zou je een bakstenen muur ervoor kunnen plaatsen. Maar ook hier moet je goed rekening houden met bijvoorbeeld de fundering. Een bakstenen muur is super zwaar, waardoor de vloer in kan zakken.

Bakstenen steenstrips

Bakstenen steenstrips zijn simpele strips die je op je muur kan plakken, waardoor het lijkt alsof je een bakstenen muur binnen in huis hebt. Het nadeel is echter dat de muur  er niet doorleeft, oud en industrieel er uit ziet, en er zijn een beperkte aantal variaties in de bakstenen qua uiterlijk.

Bakstenen behang

Een bakstenen muur behang is natuurlijk ook mogelijk. Dit ziet er echter minder echt uit dan bovenstaande opties

 

wandenmaken

Comments are closed.