Een dag mee met StonePress op klus

Ochtends vroeg op pad?

Goedemorgen, niet zo vroeg als de rest van de bouw, wij komen er altijd wat later achteraan. Meestal is rond een uur of 9 de werk bus ingepakt en klaar om te gaan. Na een dubbele check of wij de juiste materialen mee hebben voor de juiste klant kunnen we gerust op pad, Vandaag is het naar Ede. De opdracht is klein, ongeveer 15m2 bakstenen muur moet er gemaakt worden. Na het vullen van de bus met diesel en onszelf gevuld te hebben met een koffie rijden we de snelweg op.

Aangekomen bij de klus.

De meeste opdrachten van ons vinden plaats midden in het bouwproject. Zo ook hier in ede, alle muren zijn gestukt en de vloer ligt er vers in. Voor de laatste dan ook een reden om extra voorzichtig te doen en de muur extra goed af te dekken. Hiervoor een heuse ”Pro tip” Primacover afdekfolie, Deze waterbestendige stucloper plakt vanzelf aan de ondergrond zodat hij niet verschuift en geen gedoe met tape. Stopcontacten en thermostaten plakken wij ook altijd af met tape om ze mooi en netjes te houden tijdens ons werk. De opdracht van vandaag luidt als volgende, een zeer oude industriële bakstenen muur Amsterdam maken, die met de LightLine lamp moet worden uitgelicht.

Wie zijn wij?

”Vele handen maken licht werk” is het motto van vandaag. Als familiebedrijf zijn vader, zoon en schoonzoon met ze 3e op pad. Er is ook een 4de persoon aanwezig op de klus, een hele speciale!

Vader Jan

Begonnen met ondernemen vanuit de wieg. Altijd creatieve ideeën en deze vernieuwend op de markt brengen. Met de ”eerst doen dan denken” mentaliteit is Jan dan ook een drijvende kracht achter StonePress. Dit is een zeer waardevolle mindset voor een ondernemer, teveel goede ideeën blijven ideeën en worden helaas nooit uitgewerkt, Nou wel door Jan!

Zoon Anthony

Samen met zijn vader StonePress gestart. Na gestopt te zijn met school kwam Stonepress als een ware vervolgopleiding. Binnen het bedrijf zich meer gericht op Website, marketing en product ontwerp. Net als zijn vader een alles kun’er en een alles doener. Samen met zijn vader maken zij hoofdzakelijk alle StonePress muren.

Schoonzoon Martijn

Als vader van 2 kleintjes doet Martijn het werk dichter bij huis, in de werkplaats maakt hij namelijk ALLE bakstenen van StonePress. Onze bakstenen steenstrips zijn een heel belangrijk onderdeel, zij worden met de hand gemaakt door Martijn en hij bewerkt ze zo dat ze niet van echt te onderscheiden zijn. Naast het maken van de bakstenen is Martijn vaak mee op klus en plaatst hij zijn zelf gemaakte stenen tegen de muur.

Jochem de vierde man

Interieur ontwerper Jochem was 3 jaar geleden een klant van ons en sindsdien eigenaar van een prachtige StonePress muur. Na fijn contact gehouden te hebben gaat Jochem af en toe mee op klus. Ditmaal was hij erbij vanwege zijn werk als interieur ontwerper met zijn bedrijf Mood Creations. Zo komen we vandaag ook aan de opdracht, nog bedankt Jochem!

Het maken van een oude bakstenen muur

StonePress creëert met zijn zelfgemaakte bakstenen de muren op een unieke methode. Dit zorgt ervoor dat de muur geen saaie, te strakke baksteenstrip muur wordt. Onze muren zijn vooral authentiek, hebben een levendig karakter omdat de bakstenen variëren van dikte. De voeg maakt StonePress op een speciale manier, hierdoor is het voegwerk niet strak afgewerkt, maar zie je stukken voeg netter, grover en nog grover, precies maken wij het hoe onze klant het wilt.

Plaatsen van de LightLine lamp

De LightLine lamp is een van de producten die wij in de loop der tijd ontwikkeld hebben. Deze op maat gemaakte lamp door Designer Paul Slot is DE lamp om uw bakstenen muur goed uit te lichten. De zwarte lamp aan de bovenkant van uw muur creëert banen van strijklicht, deze benadrukken het oude karakter van de bakstenen muur. Het licht is niet overheersend en vooral gericht op de muur, hierdoor een echte sfeermaker ter aanvullen op een bakstenen muur.

Het resultaat na hard werken

Na 3 uur tijd is de muur gezet, dit kan zo snel vanwege onze unieke werkmethode. Deze werkmethode bieden wij vanaf aug 2023 aan in ons Zelf-Maak pakket, Na het kijken van de uitlegvideo en met de aangeschafte materialen kunt u zelf makkelijk in een mum van tijd een prachtige eigen bakstenen muur maken.

Na het opruimen van al onze spullen en het weg halen van de stucloper krijg je pas echt een goed idee hoe de bakstenen muur zijn werk doet met de tot nu toe lege ruimte. De ruimte krijgt warmte, sfeer en diepte. Weer een tevreden klant!

× Hoe kan ik je helpen?